02.12.2013

Pregatiti pentru Mos Nicolae?



Dupa o “scurta” pauza, am revenit cu forte proaspete si pregatiti pentru o luna plina de cadouri. Si cum Mos Nicolae ne bate la geamuri si suntem convinsi ca inca nu stiti ce daruri sa cumparati celor dragi, v-am pregatit o retata dulce care sigur va fi pe placul tuturor: cake pops. 

    Sursa: www.lovethispic.com

Am cules 2 retete care ni s-au parut mai delicioase si le impartasim si cu voi:

Oreo cake pops

Ingrediente:
16 biscuiti oreo, macinati
200 g crema de branza (Philadelphia)
250 g candy melts (daca nu aveti candy melts, puteti folosi si ciocolata)
bete pentru cake pops/acadele sau bete de frigarui

Mod de preparare:
- amestecati bine biscuitii oreo macinati cu crema de branza
- din compozitia obtinuta se formeaza bilute, care se pun pe hartie de copt
- se pun la frigider pentru 15 minute
- se topesc candy melts/ ciocolata
- varful betelor se da prin ciocolata si se infige in bilutele deja formate
- se pun pentru inca 5 minute in frigider, iar apoi se scot si se acopera cu ciocolata/candy melts
- dupe ce glazura de candy melts/ciocolata se usuca, se pot papa cu placere :)

Sursa: http://prajiturind-prajiturele.blogspot.ro/2013/03/oreo-cake-pops.html

Red Velvet Cake Pops

Ingrediente pentru prajiura Red Velvet:
- 250g faina
- 2 linguri cacao
- o lingurita sare
- ½ lingurita colorant rosu
- 230g unt moale
- 300g zahar
- 2 oua mari
- 250 ml lapte batut
- extract de vanilie dupa gust (1-2 lingurite)
- o lingurita bicarbonat
- o lingura otet

O data prajitura coapta si racita, o taiem cuburi mari si le maruntim (fie cu degetele, fie trecem 2 cuburi unul peste celalalt) apoi punem crema si amestecam bine tot, pana avem o pasta omogena, de consistenta salamului de biscuiti. Important este sa nu fie cocoloase de prajitura. Din pasta de prajitura incepem sa modelam bilute, nici prea mari nici prea mici, cu diametrul de 2-3 cm.

O data bilutele modelate (dintr-o portie de prajitura ies in jur de 60 de bucati), e momentul sa infigem betisoarele! In acest scop, topim 50g de ciocolata (de orice fel doriti voi)

Bagam fiecare betisor in ciocolata si apoi in introducem in bilutele de prajitura si le asezam in tava. Dam tava la congelator cel putin 30 de minute, pt a se intari ciocolata si bilutele. Urmeaza apoi sa topim 500g de ciocolata alba (cam atata ne trebuie pt 60 de bilute).

Dam fiecare biluta de prajitura (proaspat scoasa din congelator) prin ciocolata topita (pe care o lasam sa se raceasca, nu trebuie sa fie incinsa), avand grija sa treaca bine ciocolata de locul unde se imbina batul cu prajitura, ca sa ii oferim stabilitate. Apoi batem usor cu degetul batul si rotim incet, ca sa indepartam ciocolata care e in plus. O data ce s-a stabilizat cat de cat ciocolata pe prajitura si nu mai curge deloc, e momentul sa infigem batul intr-o placa de polistiren (eu am folosit-o pe cea din cutia de la tv) si dam prajiturelele la rece pana se intareste ciocolata de tot.

Sursa: http://www.teoskitchen.ro/2012/02/red-velvet-cake-pops.html