Sursa: http://mobile-cuisine.com/
Cu lapte, amaruie, alba sau cu diferite arome, ciocolata este unul din ingredientele
de baza ale unui desert reusit.
In functie de marimea fantanii de ciocolata si de cantitatea pe care vrem
sa o topim, ciocolata se topeste la temperaturi destul de joase, in diferite
metode : la bain marie sau in cuptorul cu microunde.
Topirea ciocolatei la bain marie
Ciocolata va trebui taiata in bucati (de marimea bucatilor va depinde si
perioada de topire) si puneti-o intr-o oala rezistenta la caldura, care, la
randul ei, va fi pusa intr-un vas cu apa fierbinte.
Flacara nu trebuie lasata la intensitate mare pentru ca apa sa nu inceapa
sa fiarba sau sa produca aburi. Ciocolata se va topi incet, insa, trebuie sa va
asigurati ca nu va curge nici o picatura de apa in ciocolata, intrucat exista
riscul ca aceasta sa se ingroase, ceea ce o poate face inutilizabila pentru
fantana.
Cuptorul cu microunde, solutia pentru cantitati mici de ciocolata
Ciocolata amaruie poate fi topita in cuptorul cu microunde la temperatura
medie, iar ciocolata cu lapte sau cea alba trebuie incalzita la putere mica. La
fel, se taie ciocolata in bucatele cat mai mici si se pun intr-un vas.
Atentie, verificati ciocolata pe parcurs, pentru a va asigura ca nu se arde,
existand riscul de a nu o mai putea utiliza.