Dupa o “scurta” pauza, am revenit cu forte proaspete si
pregatiti pentru o luna plina de cadouri. Si cum Mos Nicolae ne bate la geamuri
si suntem convinsi ca inca nu stiti ce daruri sa cumparati celor dragi, v-am
pregatit o retata dulce care sigur va fi pe placul tuturor: cake pops.
Sursa: www.lovethispic.com
Am cules 2 retete care ni s-au parut mai delicioase si le
impartasim si cu voi:
Oreo cake pops
Ingrediente:
16 biscuiti oreo, macinati
200 g crema de branza (Philadelphia)
250 g candy melts (daca nu aveti candy melts, puteti folosi si ciocolata)
bete pentru cake pops/acadele sau bete de frigarui
Mod de preparare:
200 g crema de branza (Philadelphia)
250 g candy melts (daca nu aveti candy melts, puteti folosi si ciocolata)
bete pentru cake pops/acadele sau bete de frigarui
Mod de preparare:
- amestecati bine biscuitii oreo macinati cu crema de branza
- din compozitia obtinuta se formeaza bilute, care se pun pe hartie de copt
- se pun la frigider pentru 15 minute
- din compozitia obtinuta se formeaza bilute, care se pun pe hartie de copt
- se pun la frigider pentru 15 minute
- se topesc candy melts/ ciocolata
- varful betelor se da prin ciocolata si se infige in bilutele deja formate
- se pun pentru inca 5 minute in frigider, iar apoi se scot si se acopera cu ciocolata/candy melts
- dupe ce glazura de candy melts/ciocolata se usuca, se pot papa cu placere :)
- varful betelor se da prin ciocolata si se infige in bilutele deja formate
- se pun pentru inca 5 minute in frigider, iar apoi se scot si se acopera cu ciocolata/candy melts
- dupe ce glazura de candy melts/ciocolata se usuca, se pot papa cu placere :)
Sursa: http://prajiturind-prajiturele.blogspot.ro/2013/03/oreo-cake-pops.html
Red Velvet Cake Pops
Ingrediente pentru prajiura
Red Velvet:
- 250g faina
- 2 linguri cacao
- o lingurita sare
- ½ lingurita colorant rosu
- 230g unt moale
- 300g zahar
- 2 oua mari
- 250 ml lapte batut
- extract de vanilie dupa gust (1-2 lingurite)
- o lingurita bicarbonat
- o lingura otet
- 250g faina
- 2 linguri cacao
- o lingurita sare
- ½ lingurita colorant rosu
- 230g unt moale
- 300g zahar
- 2 oua mari
- 250 ml lapte batut
- extract de vanilie dupa gust (1-2 lingurite)
- o lingurita bicarbonat
- o lingura otet
O data prajitura coapta si racita, o taiem cuburi mari si le
maruntim (fie cu degetele, fie trecem 2 cuburi unul peste celalalt) apoi punem
crema si amestecam bine tot, pana avem o pasta omogena, de consistenta
salamului de biscuiti. Important este sa nu fie cocoloase de prajitura. Din
pasta de prajitura incepem sa modelam bilute, nici prea mari nici prea mici, cu
diametrul de 2-3 cm.
O data bilutele modelate (dintr-o portie de prajitura ies in
jur de 60 de bucati), e momentul sa infigem betisoarele! In acest scop, topim
50g de ciocolata (de orice fel doriti voi)
Bagam fiecare betisor in ciocolata si apoi in introducem in
bilutele de prajitura si le asezam in tava. Dam tava la congelator cel putin 30
de minute, pt a se intari ciocolata si bilutele. Urmeaza apoi sa topim 500g de
ciocolata alba (cam atata ne trebuie pt 60 de bilute).
Dam fiecare biluta de prajitura (proaspat scoasa din
congelator) prin ciocolata topita (pe care o lasam sa se raceasca, nu trebuie
sa fie incinsa), avand grija sa treaca bine ciocolata de locul unde se imbina
batul cu prajitura, ca sa ii oferim stabilitate. Apoi batem usor cu degetul
batul si rotim incet, ca sa indepartam ciocolata care e in plus. O data ce s-a
stabilizat cat de cat ciocolata pe prajitura si nu mai curge deloc, e momentul
sa infigem batul intr-o placa de polistiren (eu am folosit-o pe cea din cutia
de la tv) si dam prajiturelele la rece pana se intareste ciocolata de tot.
Sursa: http://www.teoskitchen.ro/2012/02/red-velvet-cake-pops.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu